Ягодовата торта без печене е чудесен избор за летен десерт . Когато е горещо и не искате да включвате фурната, тази рецепта идва на помощ.
Ягодова торта без фурна и бисквити
Продукти:
- 500 + 100 гр. ягоди
- 150 гр. извара
- 300 гр. заквасена сметана
- 150 гр. кисело мляко
- 100 гр. захар
- 10 гр. ванилена захар
- 25 гр. желатин
- 30 + 50 мл прясно мляко
Приготвяне:
За начало вземете 600 г ягоди. От това количество 500 г нарежете на кубчета за крема, а останалите 100 г оставете цели за украса на тортата.
В купата на блендера смесете изварата, киселото мляко, захарта и ваниловата захар до гладкост, така че масата да изглежда като рядко пюре.
Снимка: YouTube
В отделна купа смесете заквасената сметана със смляната в блендер извара.
Снимка: YouTube
Отделно в тенджера добавете желатина, добавете млякото и разбъркайте. Загрейте сместа на слаб огън, докато желатинът се разтвори напълно. Свалете от огъня и налейте още 50 мл мляко, разбъркайте добре.
Снимка: YouTube
Добавете тази желатинова смес към изварената маса, разбъркайте добре, за да избегнете образуването на бучки.
Разбъркайте с наситнените ягоди.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Вземете форма с диаметър 18 см и я покрийте със стреч фолио, за да не изтича сместа. Прехвърлете готовата маса в нея.
Снимка: YouTube
Отгоре покрийте тортата с цели ягоди.
Снимка: YouTube
Покриваме формата със стреч фолио и поставяме в хладилника за 2-3 часа да стегне.
Ако оставите тортата в хладилника за една нощ, тя ще стане още по-здрава и стабилна. Преди сервиране внимателно отделете тортата от стените на формата с тънък нож и я извадете внимателно.
Снимка: YouTube
Поръсете тортата с настърган шоколад за украса.
Снимка: YouTube
Ароматът, красотата и невероятният вкус на този десерт няма да ви оставят безразлични!
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!