Тези гъби със заливка на фурна стават истинска вкусотия
Предлагаме ви една уникална и лесна рецептас гъби, от която пръстите ще си оближете. Става дума за гъби със заливка на фурна – бързи и просто перфектни за всеки ден и всеки повод.
Чудно вкусни и много лесни за приготвяне гъби със заливка на фурна
Трябват ни един килограм гъби – печурки, 70 грама масло, 50 грама олио, сто грама настърган кашкавал, три лъжици брашно, две чаши и половина с прясно мляко, две яйца, две глави лук, два домата, две лъжици наситнен магданоз, сол на вкус.
Първо нарязваме на ситно гъбите и лука, а после ги задушаваме в олиото, заедно със солта.
Правим бешамелов сос, който да е по-рядък. Той се получава като запържваме брашното в маслото, докато стане златисто – не спираме да бъркаме. Като получи нужния си златист цвят, тогава се добавя и прясното мляко, и отново се бърка непрекъснато, за да се сгъсти. Накрая чак застройваме с яйцата.
С този бешамелов сос се заливат гъбите, които вече са в тавата, а най-отгоре се поръсва обилно с настъргания кашкавал. Пъхаме го във фурната, която вече е загрята на 200 градуса и оставяме да се изпече, докато не стане съвсем готово.
Няма да ви обясняваме каква вкусотия става това нещо, тъй като и сами може да се досетите. Гъби, направени по тази рецепта, стават едни от най-апетитните изобщо. Богато, вкусно и идеално дори за сервиране пред гости.
Пожелаваме ви да си ги хапнете с огромна наслада и да ви е много сладко на всички!