Необичайна торта с портокалов сок , какао и кокосови стърготини, приготвена без печене и без желатин, от най-достъпните съставки. Много е деликатна на вкус и сравнително сладка, без да е прекалено тежка. Просто се разтапя в устата ти!
Торта Трикольор без печене
Продукти:
500 мл портокалов сок (в бутилки или прясно изцеден)
45 г царевично нишесте (4 супени лъжици)
220 г кристална захар (12 супени лъжици)
1 литър прясно мляко
140 г грис (9 супени лъжици)
2 супени лъжици какао на прах
2 супени лъжици кокос
25 г масло (супена лъжица)
10 г ванилова захар
Приготвихме тортата в силиконова форма, предназначена за печене на кекс, с обем 1,5 литра. Но можете да използвате всякаква форма - метална, стъклена или обикновена купа - но първо я намажете с обикновено слънчогледово олио.
Приготвяне:
Първо пригответе портокалов слой: изсипете портокаловия сок в тенджера с дебело дъно. Добавете 50 г захар и царевично нишесте. Разбъркайте много добре, за да не остане на бучки.
Варете 1 минута от точката на кипене, на слаб огън и при разбъркване. Масата трябва да се сгъсти.
Изсипете получения пудинг в дълбока форма, която предварително сте облкли с прозрачно фоло така, че краищата да излизат извън формата. Разпределете го равномерно. Оставете да се охлади до стайна температура.
Пригответе слоя от мляко: изсипете студеното мляко в тенджера с дебело дъно. Добавете грис, 170 г захар, ванилова захар и кокосови стърготини. Смесете добре.
Сместа се вари около 1 минута от точката на завиране, като се бърка непрекъснато на слаб огън. Трябва да се сгъсти достатъчно.
Отстранете от котлона и добавете маслото. Разбъркайте.
Прехвърлете половината от крема във формата и го разпределете равномерно върху портокаловия слой.
Добавете какаото на прах към останалата смес. Разбъркайте до гладкост.
Разпределете равномерно върху белия слой.
Оставете десерта да се охлади до стайна температура, след което го покрийте с висящите краища на стреч-фолиото и поставете в хладилник за поне 3-4 часа до пълно охлаждане.
След това извадете от хладилника и внимателно го отделете от краищата на формата с тънък нож. След това внимателно го обърнете върху чинията.
Пожелаваме ви добър апетит! :-)