24 бр. шоколадови бисквити (около 280 гр.)
1 с.л. разтопено масло
предварително разтопен ванилов сладолед (около 1 кг)
1. С нож наситнете 6 бисквити и ги оставете настрана.
2. Пригответе кората: в блендер или кухненски робот поставете 10 бисквити и ги наситнете колкото можете. Добавете разтопеното масло и разбъркайте, докато получите еднородна смес.
3. Сместа от бисквити и масло излейте в тава за печене, като притиснете в средата към дъното, така че да се оформи вдлъбнатина (с изключение на краищата). Върху кората нанесете 8 цели бисквити.
4. В средата излейте сладоледа и с помощта на лъжица го разпределете внимателно по цялата повърхност. Отгоре поръсете с нарязаните в началото парчетата бисквити. Оставете сладкиша във фризера за 4 часа, след което поднесете.
5. За да не се натроши при рязането, обтрийте тавата от външната страна с кърпа, напоена в топла вода. След това внимателно прехвърлете в чиния и нарежете на парчета.
Съвет:
Ако желаете, може да приготвите сладкиша и с любимия си сладолед.
Може да украсите тази сладоледена торта с настърган шоколад, ядки или нарязани плодове.