Уникално вкусна вечеря: Сочно пиле по гръцки
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
пиле – 1,5 кг.
маслини – 500 г.
кромид лук – 200 г.
моркови – 100 г.
лимони – 2 броя
целина – 100 г.
зехтин – 150 мл.
брашно – 30 г.
магданоз – 1 връзка
дафинов лист – 1 брой
червен пипер – 1 ч.л.
черен пипер на зърна – 5-6 зърна
сол на вкус
Пилето се измива и се нарязва на порции. Залива се с 1,5 л.
студена подсолена вода и се вари 60 минути. Образуваната пяна се изчиства и след като месото стане готово, се сваля от огъня. Зеленчуците се почистват и се нарязват на ситно. Задушават се в сгорещения зехтин, а след 10 минути към тях се добавя и брашното. Запържва се 5 минути, овкусява се с червения пипер, разбърква се и се разрежда с бульона от пилето. Прибавят се сол на вкус, лимоновият сок и почистените от костилките маслини, разбърква се и слагат дафиновият лист и черният пипер. Вареното пиле се прибавя накрая и ястието се пече 30 минути във фурна, загрята на 200 градуса.
Сервира се, поръсено със ситно нарязания магданоз.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари