Устата ви ще се напълни със слюнка само докато го гледате! Уникален мързелив Рататуй за летните...
12 Юли 2016
23833
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Рататуй - ястието, което дойде при нас от френския Прованс. Представлява задушени или печени зеленчуци и в първоначалния си вариант се е приготвяло от домати, тиквички, чушки, лук и чесън. По-късно, основен продукт рататуя става патладжанът.
Непременно го пригответе това лято, ще останете изумени от свежия и сочен вкус!
Съставки:
2 домата
1 морков
150 гр. кашкавал
2 скилидки чесън
1-2 с.л.
сметана
сол на вкус
Ето как:
- Измийте патладжана и направете в него напречни разрези, без да прерязвате докрая. Посолете филийките и оставете така15 минути. След това измийте добре патладжаните и ги накиснете за 20 минути в студена вода, за да се махне горчилката.
- През това време нарежете на тънки кръгчета доматите и морковите.
- Извадете патладжаните от водата, намажете ги добре с олио и в разрезите подредете резенчета домати и моркови.
- Смесете сиренето със ситно нарязания или счукан чесън и заквасената сметана. Поставете от плънката във всеки разрез, а останалата част разпределете върху патладжаните.
- Покрийте тавичката с хартия за печене и я намажете с растително масло. Отгоре подредете патладжаните, а за да не се обръщат при печенето, закрепете страните с клечки за зъби.
- Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-50 минути. За златисто-кафява коричка в последните 5-7 минути печете на режим грил. Преди да сервирате, поръсете рататуя с много зелени подправки.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари