Маята се разтваря в топлото мляко, прибавя се 1 чаша от брашното. Сместа се разбърква добре, след което се добавя втората чаша брашно и отново се обърква. Получената смес се покрива с кърпа и се оставя на топло да втасва (около 1 час).
През това време сиренето се настъргва на ситно. Отделно се разбива маслото със захарта, солта и яйцата (с тел или миксер). Щом тестото втаса, към него се добавя яйчено-маслената смес. Изсипва се останалото брашно и се замесва меко и еластично тесто. Добавя му се нарязаната на ситно шунка, премесва се и се оставя отново да втасва за около час.
Щом тестото втаса повторно, се премесва за кратко, след което се разточва на тънък равен лист (с форма на кръг). В средата му се поставя чаша (с дъното нагоре) и тестото около нея се разрязва на 4 части (без частта под чашата). Всяка от частите се нарязва на още 5 (получава се форма на пресечени триъгълници или цвете - чийто център е тестото с формата на чашата). Настърганото сирене се разпределя върху листчетата на цветето - през едно. Ненаръсените със сирене части се прихлупват върху тези със сиренето и се навиват на спирала, така че да не изпада плънката. Една от спиралите се завива на кръг, който се прегъва в центъра - върху тестения кръг. Останалите спирали също се завиват на рула и се подреждат около централния кръг. Готовият хляб се намазва с разбит белтък и се ръси с настърган кашкавал. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, или до готовност.