![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Маята се разтваря в 1 чаша топло мляко и се добавят захарта и 2 супени лъжици брашно, за да се получи каша. Оставя се да втаса. Втасалата мая се замесва с брашното, бакпулвера, яйцата, олиото, млякото, солта и останалата част от водата. Меси се хубаво, докато се получи гладко тесто, което се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си. Разточва се на кора, която се нарязва на ленти с дебелина около 2,5 см. В средата на лентите се слага по малко натрошено сирене и внимателно краищата на тестото се затварят около плънката. Всяка лента се усуква няколко пъти и накрая краищата й се прикрепят и прищипват добре. Така оформените гевречета се слагат в тава за печене, намазват се с жълтък и се поръсват със сусам. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 градуса, след това фурната се намалява на 200 градуса.
Добър апетит !!!