Пресяват се брашното, бакпулвера и солта в купа. Прибавя се студеното масло на кубчета и се обърква. Яйцата се разбиват и към тях се добавя сметаната, разбиват се и се добавя брашнената смес. Меси се с ръце до хомогенност. Така получената топка тесто се оставя да престои покрита в хладилник за 2 часа.
Тестото се разточва с дебелина 0.5 см, нарязва се на ленти 8х2 см, всяка се сгъва по средата и се усуква внимателно, краищата им да са добре свързани. Загряват се добре олиото с маслото в дълбок тиган и се пържат сладките до златисто кафяво, като по време на пържене се намалява температурата - бавно пържене. Изваждат се и се подсушават на салфетка.
Сироп: Добавя се в тенджера захарта, канелата, ванилията (ако ползвате прах я добавете на края), водата и джинджифила. Оставя се да ври на умерен огън за около 10 минути (тънък сироп). Малко след това се отстранява от огъня и се разделя в две купи. Единият се държи в хладилник, в него се потапят горещите бисквитки, които след това се потапят и в топлия за по-кратко време (няколко секунди).
Усукани сладки в сироп
22 Декември 2011
15167
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари