Маята се размива в част от млякото заедно със захарта и щипка сол. В пресятото брашно се прави кладенче и се прибавят разбитите яйца, останалото мляко и маята. Замесва се тесто, като по време на месенето постепенно се прибавят около 150 гр. от разтопеното масло. Тестото се разделя на 10 топки, които се оставят на топло да втасат. След това всяка от тях се премесва, разточва се на кора, намазва се с разтопено масло и се поръсва със счукани орехи и канела. Корите се слагат една върху друга, навиват се на дебело руло, което се усуква и се разтяга. Слага се в намазана с масло дълбока тава, като се навива на спирала. Баницата се оставя да престои 1 час, за да втаса. Пече се в умерена фурна. Когато изстине, се залива с горещ сироп, сварен от водата и захарта и ароматизиран с ванилията. Поднася се на другия ден, след като се напои добре.
Усуканица с орехи и канела
5 Февруари 2013
15376
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари