За вас мили дами ще публикуваме рецепти от "Животът е вкусен" с участието на невероятния Ути Бъчваров и със специалното съдействие на Fibank.
Идеята на Fibank е да подарява новодомски партита на своитe клиенти, които купуват мечтаното си жилище чрез жилищен кредит, отпуснат от Банката.
Вече втора година Ути Бъчваров, екипът му за ”бързо реагиране” и Fibank правят живота на Нододомците вкусен. Затова и ние искаме да ви пренесем в този вълшебен свят изпълнен с вкусни емоции.
А това е една от рецептите- рошави свински джоланчета в дометен сос, които Ути приготви на едно от новодомските партита ....естествено по желание на домакините.
Нека партито и у вас да започне сега:
Време за приготвяне: 60 мин
Стойност на продуктите: 12,60 лв
Нужните продукти:
1 кг джолани, най-добре задни, могат да се купят обезкостени
Брашно
Сол и черен пипер
Олио за пърженето
Зехтин
200 г дупета от колбаси /чоризо, хамон/
1 люта чушка
2-3 скилидки чесън
1-2 консерви домати на кубчета
60-70 г сушени домати
1 с.л.
Червен пипер
Кимион
Захар
Едра паста за серирането
Начин на приготвяне:
Джоланите обезкостете, ако са с кокал. Направете ги леко рошави, като отгоре ги прорежете с нож, за да станат като на баклавички. Поръсете ги със сол и черен пипер, оваляйте ги в брашно и ги запържете в тиган с олио на силен огън. Преместете ги в тавичка и ги печете във фурната за 20-30 мин.
В това време пригответе соса като в същия тиган без да го миете сложете малко зехтин и запържете скилидките чесън наситнени и лютите чушки. Наситнете дупета от колбаси и ги запържите в тигана. Добавете доматите от консерва, наситнени сушени домати, сол, червен пипер /най-добре пушен/, захар, кимион, наситнени каперси, сухи подправки по желание. Оставете соса да се посгъсти. Сварете пастата,отцедете я и я собавете в соса, разбъркайте хубаво.
Извадете джоланите от фурната и ги пуснете в соса, оставете да поврат, махнете от котлона и ги сервирайте, поръсени с настърган пармезан.
Ето и видеоматериалът, в който подробно ще може да видите как се приготвя това невероятно ястие: