Учени откриха шокираща връзка между рака и храната!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Учени откриха шокираща връзка между рака и храната!
4732
Източник: Блиц
Снимков материал: pixabay.com
Учени откриха шокираща връзка между рака и храната!

Чипсовете, пържените картофи и някои видове пуканки буквално са вредни за здравето, заявиха шведски учени в свой доклад на проведеното наскоро извънредно заседание на Световната здравна организация (СЗО) в Женева, пише zdrave.bg.Тези продукти в резултат на високата им термична обработка изработват вещество – акриламид, което специалистите все по-често свързват с развитието на рак при хората.

Учени от Университета “Кембридж” също са провели много изследвания на тази тема. Техните резултати показват, че 35% от случаите на рак са пряко свързани с храната: “Употребата на бекон, шунка, кренвирши и други колбаси увеличават риска от развитието на рак на червата с около 50%.

Рискът се увеличава и от недостига на целулоза в храната, в която преобладават рафинирани продукти”, съобщават те за ВВС.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft