Ракът на гърдата днес е един от най-често срещаните видове рак по света, а за всичко това можем да обвиняваме млякото!
Според изследване, проведено в Норвегия установено, че в районите, където консумацията на мляко е на ниско ниво почти няма случай на рак на гърдата .
Също така, жените, които са имали опит с рака на гърдата консумират два пъти повече витамин D в сравнение с тези, които никога не са имали рак на гърдата .
Това, което увеличава риска от рак на гърдата е консумацията на големи количества преработени храни, тестени изделия, свинско месо и захар.
Сутиенът също може да бъде п ричинител на рака на гърдата . Жените които често носят сутиен повече от 12 часа, имат по-голям риск от развитие на рак на гърдата в сравнение с жените, които носят от време на време или никога не носят.