пилешко месо - фазан 200 гр.
моркови - 20 гр.
керевиз - 10 гр.
магданоз - корени 10 гр.
чушки - 1 бр.
черен пипер
червено вино - 20 мл. - може и бяло
мас - 20 гр.
сметана - 20 гр.
сол
Почистеният фазан, изкормен и добре измит, се разрязва на две по дължината на гръбнака. Вътрешността се натрива със ситно счукан черен пипер, мас и сол. Поставя се в тавичка заедно с морковите, корените от магданоз, черен пипер на зърна и мазнина. Залива се с виното и се задушава. Ако е необходимо, допълнително се долива малко вода.
Когато месото омекне, сосът се разбърква с половината сметана. Фазанът се сервира в порцеланова чиния, залят с останалата сметана и соса от тавичката.
Поднася се топъл с отделно приготвени гарнитури - пържени картофи, задушен грах и др.