Когато тънко и сочно парче месо се панира в яйца и галета, се получава прочутото ястие, наречено " Виенски шницел ". Месото вътре остава сочно и запазва всички сокове.
Тези шницели от тиквички се приготвят по подобен начин, с малка разлика в панировката. Получават се сочни и много вкусни, точно като виенските шницели. Толкова много харесваме това ястие, че ще го направим отново утре. Ето какво ви трябва за Фалшивите виенски шницели :
Фалшиви Виенски шницели от тиквички
Продукти:
2 тиквички
сол и черен пипер на вкус
4 яйца
2 супени лъжици кисело мляко или заквасена сметана
100 г настърган кашкавал
1 чаена лъжичка червен пипер на прах
подправки на вкус
5 супени лъжици галета
2 супени лъжици брашно
Приготвяне:
Измийте добре тиквичките под течаща студена вода. Нне е нужно да ги белите. Отрежете краищата на дръжките и ги нарежете на тънки ивици с дебелина 5 мм. За да ги изрежете по-точно, можете да ги маркирате с вилица.
Посолете равномерно нарязаните ивици и поръсете с черен пипер. Натъркайте ги с подправките, за да попият и оставете да престоят за малко, докато приготвяте сместа за паниране.
В по-дълбока купа разбийте 4 яйца добре с вилица. Добавете една чаена лъжичка червен пипер на прах и една чаена лъжичка сушени билки (риган, босилек, италианска смес или нещо по ваш избор), след което разбийте отново до гладкост.
Към разбитите яйца добавете две супени лъжици заквасена сметана или гъсто кисело мляко. Разбъркайте до разтваряне, след което добавете 100 г ситно настърган кашкавал. Разбъркайте добре с вилицата, докато всички съставки се разпределят равномерно.
Течната смес е готова, така че остава да приготвите сухите съставки: в подходяща дълбока купа смесете 5 супени лъжици галета с 2 супени лъжици брашно.
Панирането става по следния начин: първо потопете добре лентите тиквички в сместа от трохи и брашно.
Тъй като филийките тиквички ще бъдат сочни и влажни, трохите лесно ще полепнат по тях. След това ги оваляйте в сместа от яйца, заквасена сметана и кашкавал, като трябва да са намазани хубаво от двете страни.
Сложете ги в сгорещено олио на умерена температура и ги запържете под капак за 3 минути от двете страни, докато се зачервят хубаво.
Извадете пържените тиквички върху хартиена салфетка. Може да ги сервирате и като основно ястие с гарнитура и салата.