Фалшив паниран кашкавал - убихме се да го ядем вкъщи, евтино и супер вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Фалшив паниран кашкавал - убихме се да го ядем вкъщи, евтино и супер вкусно:
Фалшив паниран кашкавал - убихме се да го ядем вкъщи, евтино и супер вкусно:
116187
Фалшив паниран кашкавал - убихме се да го ядем вкъщи, евтино и супер вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато за първи път опитахме това с моя приятелка, то ни беше поднесено като предястие и в началото си помислих, че е паниран кашкавал. Но след като го опитах, наистина не знаех какво ям. Много приличаше на кашкавал пане, но вкусът беше различен и малко по-сладък.

Разбира се, веднага поискахме рецепта и оттогава съм я приготвяла безброй пъти, като дори подобрих старата рецепта, като въведох пармезан, който придава страхотен вкус. Предлагам и на вас да опитате този Фалшив паниран кашкавал , който всъщност представлява панирана полента (или качамак по нашему).

Фалшив паниран кашкавал

Продукти (за основна смес):

100 г инстантна полента (или царевично брашно)

20 г настърган пармезан

И още:

1 голямо яйце

брашно и галета за паниране

За соса:

3-4 супени лъжици заквасена сметана

1-2 супени лъжици горчица

1-2 супени лъжици нарязан магданоз

щипка сол на вкус

Приготвяне: 

Налейте вода в тенджера според указанията и количеството, което ще приготвите. Използвах 100 гр.

инстантна полента. Поставете полентата във водата и варете на слаб огън, като разбърквате от време на време, особено когато започне да се сгъстява. Може да направите абсолютно същото с царевично брашно - все едно приготвяте качамак.

приготвяне качамак

Когато полентата се свари, свалете от котлона и добавете пармезана. Разбъркайте бързо, за да се разтопи. Ако нямате пармезан, прибавете настърган кашкавал или друг вид твърдо сирене. Овкусете със сол и смлян черен пипер, след което разбъркайте, за да се изглади сместа. Изсипете полентата в плитка купа с дебелина 1 см и я оставете да изстине напълно и стегне.

качамак на кубчета

Най-добре е да имате силиконов съд или да покриете формата с прозрачно стреч фолио, за да можете лесно да обърнете охладената полента и да я нарежете на кубчета, пръчици или квадрати, както предпочитате.

В отделна купа пригответе едно-две разбити яйца, брашно и галета. Първо набрашнете всяко парче полента от двете страни, след това го накиснете хубаво в разбитото яйце и накрая го оваляйте хубаво в галета.

паниране качамак

Изпържете парчетата в загрято олио на умерена температура. Подредете готовите парчета полента върху кухненска салфетка, за да попие излишната мазнина, след което ги сервирайте като предястие със сос. Ето как да направите соса:

За соса: 

Смесете заквасената сметана с горчицата и наситнен магданоз. Посолете и разбъркайте добре, след това овкусете и подправете на вкус. Може да добавите и настъргани кисели краставички. Панираната полента може да се сервира със задушени зеленчуци вместо сос.

фалшив паниран кашкавал

панирана полента

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft