Опитайте тази рецепта за фалшива лазаня , приготвена с тиквички и гъби. Прави се много лесно и бързо, и е много по-здравословна и по-икономична от оригиналната версия. Откакто открих тази рецепта, често я приготвям, всички у дома я обожават и не ми вярват, че вътре изобщо няма месо. Ето какво ви трябва, за да си направите и вие лазаня от тиквички с гъби и вкусен сос :
Фалшива лазаня от тиквички
Продукти:
4-5 тиквички
1 глава лук
450 г гъби
3 супени лъжици доматен сос/пюре
450 г крема сирене
1 яйце
200 г моцарела или кашкавал
100 г пармезан (или кашкавал)
доматен сос по желание
Приготвяне:
Измийте тиквичките, отстранете дръжките и ги нарежете на тънки ивици. Подредете ги върху тава, застлана с хартия за печене, след което ги посолете от двете страни и ги оставете да омекнат за около 15 минути.
Нарежете лука на ситно и го запържете в малко олио, докато потъмнее, след което добавете нарязаните гъби, добавете още малко олио според нуждите, покрийте и оставете да къкри на умерена температура.
Гъбите трябва да се задушават 15 минути, за да омекнат и да се изпари излишната течност, която ще се отдели (това важи за пресните гъби, а ако използвате мариновани, трябва да ги изплакнете добре преди пържене).
Когато гъбите се сварят, добавете доматеното пюре и разбъркайте, за да се разпредели. Разбийте яйцето в отделна купа заедно с крема сиренето, подправете на вкус и тук добавете настъргания пармезан. Оставете малко пармезан настрана.
Добавете ситно нарязан пресен магданоз към сместа, след което отново разбъркайте добре. Избършете тиквичките с хартиена кърпа, за да попие излишната влага. Намажете дъното на съда, в който ще се пече лазанята, с доматен сос, след което наредете тънки лентички тиквички.
Разпределете половината от гъбената смес, след това нанесете половината от крема сиренето върху плънката и поръсете с настъргана моцарела или кашкавал по избор. Отново наредете един ред тиквички, а върху тях поставете останалия гъбен пълнеж.
Завършете с останалата част от крема сиренето отгоре, разпределете равномерно и поръсете с моцарела или кашкавал. Подредете последния слой тиквички и намажете с доматен сос. Поръсете пармезана, който сте оставили настрана и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-35 минути.