Плънка:
Сложете в касерола 600 мл. мляко да се вари заедно със захарта. В купа разбийте яйцата, добавете 200 мл мляко, след това брашното и през цялото време бийте с миксера, за да се образува хомогенна смес без бучки от брашното.
Когато млякото е вряло, дръпнете съда от огъня и добавяйте бавно яйчената, постоянно биейки с тел. След това върнете обратно на огъня и доварете сместа до плътен крем - по-гъст от пудинг. Махнете от огъня и добавете маргарина и ванилиите. Разбийте добре, за да се разтопи маргаринът.
Нарежете кроасаните по дължина на две части.
Пригответе по-дълбок съд, в който ще приготвите сладкиша, покрийте го със стреч-фолио, така че да виси извън краищата на съда.
На дъното подредете част от нарязаните кроасани, залейте с крема, отново поставете от кроасаните, покрийте с крем и завършете с ред кроасани. Отгоре прегънете краищата на фолиото, които висят отстрани, покрийте и оставете сладкиша в хладилника да се стегне. Най-добре да престои един ден или поне поне 5-6 часа.
Когато кремът е добре стегнал, разтворете фолиото от горната страна, поставете отгоре чинията, в която ще стои тортата, завъртете и извадете сладкиша от формата. Махнете изцяло фолиото и накрая украсете по желание - може просто да поръсите с пудра захар.
Фалшива Наполеонка
3 Август 2014
16919
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари