Фалшива панирана риба - хем не умирисва къщата, хем не попива много мазнина! Голяма вкусотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Фалшива панирана риба - хем не умирисва къщата, хем не попива много мазнина! Голяма вкусотия:
Фалшива панирана риба - хем не умирисва къщата, хем не попива много мазнина! Голяма вкусотия:
8625
Фалшива панирана риба - хем не умирисва къщата, хем не попива много мазнина! Голяма вкусотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пържената риба е един от най-големите деликатеси, които обаче рядко приготвяме у дома - най-вече заради миризмата, която сякаш се просмуква в дома ни и после не се измирисва с дни. Открихме в социалните мрежи една много любопитна рецепта за Фалшива пържена риба , която със сигурност ще ви заинтригува.

Първото впечатление е, че човек наистина яде панирано рибно филе. Най-хубавото е, че липсва натрапчивата миризма, а и готовите "рибки" не попиват излишна мазнина. Ето с какво е заменена рибата в тази интересна рецепта:

Фалшива пържена риба

Продукти:

  • 1 среден продълговат патладжан
  • Сол, олио за пържене
  • Брашно, яйце, галета

Приготвяне:

Ако искате патладжаните да не са мазни, първо ги сварете леко.

Нарежете продълговатите патладжани на ленти по дължина (четвъртини), без да ги белите (в оригиналната рецепта не се белят, а вие можете да ги обелите по желание).

ленти патладжан

Сварете ги в подсолена вода, за да омекнат малко (2-3 минути). Извадете ги от водата и ги отцедете както обикновено. Така приготвените патладжани се наричат ​​"фалшиви риби", защото изсушени наистина приличат на филе от риба.

*Ако ги приготвяте нормално, без варене, посолете нарязаните ленти патладжан от всяка страна и ги оставете за час да пуснат течност, което ще ги направи по-малко горчиви.

*Панирането става в следния ред: брашно, яйце, разбито с малко вода, галета. За да няма много съдове за миене, можете да изсипете брашното и галетата върху хартия.

патладжан в брашно

Когато патладжанът се намаже с галетата, с леко потупване се отърсва от излишната галета и се запържва в загрято на умерен огън олио. 

паниран патладжан в тигана

Подредете изпържените патладжани върху хартиена салфетка.

фалшива панирана риба

Поднесете фалшивите рибки със сос по желание - чеснов или доматен.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft