Ще се изненадате колко лесно се приготвя, а всички необходими съставки са евтини и здравословни. Фалшивата пица от тиквички е чудесно ястие за вечеря, но и за обяд. Освен това не е нужно да се придържате стриктно към рецептата, защото можете да добавите съставки по ваш избор. Бърза, лесна, по-здравословна и по-вкусна от оригинала! Не вярвате ли? Тогава си пригответе сами тази фантастична фалшива пица без калории - ето какво ви трябва:
Фалшива пица от тиквички
Продукти:
650 г тиквички (3 средно големи)
300 г домати
150 г настъргано сирене (моцарела, едам, кашкавал или по желание)
3 яйца
2 супени лъжици заквасена сметана
5 супени лъжици брашно
1 малка чаена лъжичка италианска подправка (или зеленчукова) подправка по избор
1/2 малка чаена лъжичка чесън на прах
по желание малко пресен копър, магданоз и др.
Приготвяне:
Тиквичките се измиват добре под течаща студена вода, отстраняват се дръжките и се настъргват на едро ренде, без да се белят. Повечето хранителни вещества се крият в кората на тиквичките, така че ако тиквичките не са много стари, не ги белете.
След това на същото ренде (от едрата страна) настържете сирене по избор. Измийте доматите, почистете ги и ги нарежете на тънки кръгчета с дебелина няколко милиметра. Също така нарежете на ситно зелени подправки по избор (магданоз, копър...) в количество равно на една шепа.
Поставете настърганите тиквички в по-голям съд, в който по-лесно ще разбъркате сместа. Няма нужда да ги прецеждате. Добавете три яйца, заквасена сметана, подправки на вкус и по избор.
Разбъркайте с лъжица, докато всички съставки се разпределят равномерно. Ще забележите, че тиквичките веднага ще омекнат. След това добавете 4-5 с.л.
Застелете тава с хартия за печене и я полейте с малко олио. Намаслете хартията с четка. След това изсипете тестото вътре, разпределете го равномерно и изравнете повърхността.
Отгоре се поръсва настърган кашкавал, нареждат се кръгчета домат и се посолява на вкус. По желание поръсете сух босилек, риган или италиански подправки. Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30-35 минути.
Да ви е сладко!