Хубавото шкембе си е класика в жанра за всяко българско семейство. И това, че тази година сте решили да спазвате Коледните пости, не бива да ви лишава от любимото ароматно удоволствие.
Фалшива шкембе чорба
Продукти:
250 гр.гъби кладница
250 гр.гъби кралска печурка
100 гр.кокосово масло
1 пълна с връх с.л.пушен червен пипер
4 скилидки чесън
1 л овесено мляко
100 мл ябълков оцет
½ ч.л.хрян
лют червен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сложете тенджера на котлона и сипете кокосовото масло. Почистете и нарежете гъбите. Сложете ги в загрятата мазнина, за да започнат да се готвят. Добавете и ситно нарязания чесън. Задушете, докато започнат да освобождават водата и ароматите си. Добавете пушения червен пипер. Разбъркайте. Налейте вода, колкото да покрие гъбите.
Оставете сместа да поври под капак, за да стане вкусен гъбен бульон. Посолете.
Сипете млякото и отнемете съда от котлона. Отделно, за да направите кондиментите в купичка смесете настърган чесън, хрян и ябълков оцет, а в отделно съдче поднесете лютия пипер.
Да ви е сладко!