Този десерт е абсолютен хит, откакто се появи в кулинарните форуми, а ето че дойде и неговият ред да ви го представим. Фалшиви еклери без печене - под това име беше публикуван за първи път, но всъщност спокойно може да го наречете и бишкотена торта - зависи в каква форма ще изберете да го поднесете на гостите си.
Освен това не е нужно да печете нищо, това е отлична идея за почерпка на гости и лека закуска с чаша кафе.
Фалшиви еклери без печене
Продукти:
- бишкоти
- прясно мляко за потапяне
- 1 опаковка пудинг с варене
- 500 мл прясно мляко
- Захар на вкус
- 1 опаковка сметана за разбиване
Топинг:
- 100 мл сметана за разбиване
- черен шоколад, начупен на парчета
По избор:
- фикс за сметана (втвърдител)
Приготвяне:
Ще подготвим по-малка форма (например за кекс или хляб).
Трябва да е тясна, само за един ред бишкоти.
Бишкотите се накисват за кратко в прясно мляко, след което се подреждат на дъното на формата.
Снимка: youtube
Крем:
Класическият пудинг се приготвя от пудинг на прах, захар и мляко.
Варете сместа до сгъстяване.
Изсипете още горещия пудинг върху бишкотите.
Снимка: youtube
Снимка: youtube
Оставете да изстине.
Сметаната се разбива на твърд крем.
Ако искате, можете да добавите и пакетче втвърдител.
Нанесете разбитата сметана върху пудинга, загладете я.
Снимка: youtube
Поставете още един слой напоени в мляко бишкоти.
Снимка: youtube
Топинг:
Разтопете шоколада в сметаната
И накрая залейте с получената глазура горния ред бишкоти.
Снимка: youtube
Оставете да изстине и сервирайте.
Снимка: youtube
Снимка: youtube
Желаем ви добър апетит! :-)
Снимка: youtube
Снимка: youtube