Ако избягвате да приготвяте за децата и мъжа си любимото лакомство - пържени картофи, то с тази супер здравословна рецепта всичките ви притеснения ще се изпарят! Тези фалшиви пържени картофи всъщност нито са картофи, нито пък са пържени! За сметка на това на вкус не се различават от любимото лакомство на малки и големи, че дори са и по-вкусни! Ето как да си ги приготвите още днес:
Фалшиви пържени картофи
Продукти:
- 1 литър вода
- 220 г полента (царевично брашно)
- Масло
- Морска сол
За поръсване:
- Сухи подправки: магданоз, розмарин, мащерка, черен пипер
- Пармезан
Приготвяне:
Сложете полентата с малко сол в студена вода и я сварете по класическия начин. Изсипва се в 20 см тава, предварително намазана с олио. Оставете да се охлади за около 15 минути, след което покрийте със стреч фолио и оставете да изстине напълно.
Загрейте фурната на 200 градуса. Охладената полента нарежете на ивици като пържени картофи. Покрийте тавата с хартия за печене и наредете отгоре "пържените картофи". Поръсете с олио и морска сол и запечете. Времето за печене зависи от силата на фурната и колко парчета сте нарязали, но е приблизително 25 минути.
Готовите фалшиви пържени картофи поръсете със сухи подправки и сервирайте с кетчуп или сос по избор.