Фалшивите колбаси, които ни тровят-Свински кожи или говежди кости, алгинатна смес вместо сланина

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Фалшивите колбаси, които ни тровят-Свински кожи или говежди кости, алгинатна смес вместо сланина
10005
Снимков материал: pixabay.com
Фалшивите колбаси, които ни тровят-Свински кожи или говежди кости, алгинатна смес вместо сланина

Соеви гранули, колагенов протеин от свински кожи или говежди кости, алгинатна смес вместо сланина, овкусители и нитратна смес – това са съставките на голяма част от саламите, надениците и кренвиршите у нас, научи gzona.eu. Ако има месо, то е от остатъци върху животински кости, които се изстъргват от специална машина.

Заедно с тях се изстъргват жили и хрущяли и дори парчета кости, които също могат да пропаднат в салама.

Който яде салам от два лева, яде колаген, казват от Асоциацията на месопреработвателите.

Практика в целия свят е да се слагат в колбасите заместители на месото. У нас тя нахлула под западно влияние и затова вносните салами са с повече заместители.

Соевите гранули могат да заместят голям процент от истинското месо. Те са под формата на гел, който се разтваря във вода и се бърка от специална машина – кутер. Колагеновият протеин се извлича от животински кожи или кости. Той също е под формата на гел и може да замести 10-15% от месото.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft