пресни листа манголд (листно цвекло, спаначено цвекло)
2 чаши ориз
3 чаши вода
1/2 чаша оцет
1 с.л. олио или зехтин
1/4 чаша захар
1 с.л. сол
зеленчуци по избор - моркови, тиквичка, краставици или друг хрупкав пресен зеленчук според сезона
Измийте листата цвекло, отрежете дръжките и ги запазете за плънката. Сварете ориза в 3 чаши вода, смесени с 1/2 чаша оцет, 1 с.л. олио, 1/4 чаша захар и 1 с.л. сол. Поставете влажните листа цвекло в микровълновата фурна за 1-2 минути, докато леко се поспаружат. Нарежете дръжките на цвеклото на тънки ивици. Нарежете на ивички и пресните зеленчуци. Сложете листата да легнат върху плоска повърхност. С лъжичка сложете от оризовата смес в центъра на листото. Отгоре подредете ивичките от дръжките на цвеклото и зеленчуците. Навийте листа около плънката на стегнато рулце. Подредете готовото "суши" в широко плато.