Много домакини мечтаят да се научат да приготвят висок и пухкав блат за торта . Това зависи от много фактори: качеството на продуктите, пресятото брашно, разбитите белтъци, фурната и т.н.
Още едно приятно допълнение - върху блата в микровълнова не се образува препечена коричка, т.е. става още по-нежен и перфектно попива пълнежа. А печенето му е песен - бързо, лесно и не е нужно да се притеснявате за температурата на фурната, този блат никога няма да изгори. Ето продуктите и след половин час ще имате готова торта.
Блат за торта в микровълнова
Продукти:
4 яйца
2 ч.л. бакпулвер
80 мл прясно мляко
8 с.л. захар
200 гр. масло
200 гр. брашно
Приготвяне:
Разтопете маслото. Това може да се направи както на печката, така и в микровълновата. Основното нещо е да не го оставяте да заври.
Добавете яйцата и разбийте с миксер.
Добавете захарта, разбийте отново масата.
След това изсипете млякото и разбъркайте сместа отново.
Сега добавете сухите съставки: добре пресятото с бакпулвер брашно. Брашното може да се добавя постепенно, тъй като качеството му също често варира. Затова е по-добре да контролирате плътността на тестото и на око. Би трябвало да е като гъста заквасена сметана.
Намажете добре с масло форма, подходяща за микровълнова.
Поставете половината тесто във формата (или по-малко, или повече, в зависимост от това колко блата и какъв размер планирате). За форма с диаметър 20 см тестото е достатъчно за 2 блата.
Печете блата в микровълнова фурна за 7 минути при мощност 800W.
Ето какъв хубав блат се получи. Сега повторете същото с втората част от тестото. След това оставете блатовете да се охладят.
От охладените блатове можете да приготвите торта, като ги намажете с любимия си крем и украсите отгоре. Чудесен крем се получава от мазна заквасена сметана (повече от 30% мазнина), смесена със захар на вкус. Ако блатът ви се стори дебел, разделете го на 2.
Вижте каква красота се получи! И колко просто е всъщност!
Да ви е сладко!