За пандишпана:
3 яйца
6 супени лъжици захар
3 супени лъжици прясно мляко
2 супени лъжици олио
1 бакпулвер
5 супени лъжици брашно
За крема:
500 мл прясно мляко
5 супени лъжици захар
1 пакетче пудинг лешник
1 супена лъжица нишесте
250 мл сметана + 2 супени лъжици захар
100 гр. счукани орехи
За декорация:
100 гр. шоколад
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. С миксер разбийте белтъците и постепенно добавяйте от захарта. Бийте, докато се разтопи захарта. След това разбийте жълтъците, докато получите необходимата плътност, и ги добавете в белтъците. С миксер смесете белтъци и жълтъци, след което добавете млякото и олиото.
Накрая добавете бакпулвера и брашното, и разбъркайте с лъжица до хомогенна смес. Сместа изсипете във форма с диаметър 26 см, предварително намазнена с малко олио и поръсена с брашно. Печете на предварително загрята фурна на 200 градуса, докато получи златисто кафяв цвят.
За крема: В тенджера на огъня разтопете захарта.
След като се разтопи, добавете 350 мл мляко и оставете захарта да се разтопи в млякото.
Разбъркайте пудинга и нишестето с останалите 150 мл мляко и да ги добавяте в тенджерата. Бъркайте, докато се получи гъста смес. Сместа оставете да се охлади.
В друга купа с миксер разбийте сметаната с двете лъжици захар и добавете в охладения крем. Разбийте отново, докато двете смеси се съединят, след което добавете и смлените ядки, и съединете с миксер.
Разделете блата на 2-3 части и ги съединете с крема. Накрая намажете цялата торта с оставащия крем.
За украса използвайте настърган шоколад, който поръсете върху цялата торта.