За блата:
1 пакетче от около 176 гр. орехови бисквитки
6-7 супени лъжици разтопено масло
За крема:
2 пакетчета пудинг ванилия
500 мл. прясно мляко
100 гр. бял шоколад
400 гр. сметана с 20% масленост
1 пакетче желатин
300 гр. смесени горски плодове (малини, къпини, боровинки, ягоди)
2-3 супени лъжици захар
Освежителна лятна торта с изразен плодов вкус и оригинална визия.
1. Ореховите бисквитки се натрошават, добавя се маслото и хубаво се объркват (не е задължително бисквитите да са орехови). Сместа се поставя във форма, притиска се добре и се заглажда. Формата се поставя в хладилника, докато приготвяте крема.
2. Пригответе пудинга с прясното мляко и добавете захар на вкус. Добавете вътре белия шоколад, натрошен на парчета, и разбъркайте за да се разтопи. Оставете пудинга да се охлади.
3. Добавете захарта към плодовете и ги поставете да поврат около 2-3 минути. След това ги пасирайте през цедка, за да получите гладка смес.
4. В охладения пудинг добавете сметаната, разбийте, за да се съединят, а след това добавете и желатина, приготвен според ръководството на опаковката.
5. Разделете крема на 4 части. Една част ще остане бяла, а в останалите добавете от озахарените различни плодовете, за да получите нюанси по ваш вкус.
6. След това върху блата с орехови бисквитки внимателно излейте кремовете един върху друг, като започнете от най-тъмния.
7. Оставете тортата хубаво да се охлади, преди да я поднесете.