Имаме нужда от:
- 2 тиквички
- 250 г пилешка кайма (може и телешка или свинска)
- 2 домата
- 130 г твърд кашкавал
- 1 глава лук
- смлян черен пипер и сол на вкус
Приближаване:
Нарязваме тиквичките на колелца с дебелина около 1 см - можете да ги обелите или просто да ги измиете и нарежете.
С помощта на остър нож или малка чашка направете дупка в средата на всяко колело - не изхвърляйте пулпата, тя все пак ще ви бъде полезна.
Поставете пулпата в блендер заедно с накълцания лук и разбъркайте. След това смесваме тази маса с каймата.
Добавете сол, смлян черен пипер и разбъркайте добре.
Натрийте леко тавата за печене с масло, поставете върху нея тиквичките и я напълнете с масата от каймата.
Измиваме доматите, нарязваме ги на колелца и ги добавяме към тиквичките.
Печете в предварително загрята фурна на 200 ° C за около 25 минути t.
След това извадете чинията от фурната, поръсете тиквичките с настърган кашкавал и печете още 10 минути.
Готовата храна може да бъде поръсена с наситнен копър или билки според собствения ви вкус.
Пожелаваме ви добър вкус!