Фантастично вкусни питки с кисело мляко в чугунен тиган (стъпка по стъпка)

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Фантастично вкусни питки с кисело мляко в чугунен тиган (стъпка по стъпка)
Фантастично вкусни питки с кисело мляко в чугунен тиган (стъпка по стъпка)
admin
Добавена от: admin
20401
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

375 гр. брашно 
2 чаени лъжички сол 
2 пакета бакпулвер - 20 грама 
90 гр. заквасена сметана 
170 гр. масло 
270 гр. кисело мляко 
2 супени лъжици разтопено масло за намазване

Ах, тези питки... Пухкави, мекички и неземно вкусни. Печени по този начин се надуват още повече, а коричката им е тънка и хрупкава.

Преди да започнете, сложете маслото върху лед.
Пресейте брашното, добавете солта и бакпулвера, и разбъркайте добре.
Маслото нарежете на кубчета около 1 см. 
С вилица намачкайте маслото в брашното, но така че да останат парченца масло тук-там. Това е много важна стъпка, тъй като парченцата при печенето и разтопяването си оставят в тестото дупчици и правят питките по-въздушни.

питки на тиган

питки на тиган 1
Добавете сметаната, разбъркайте внимателно, добавете киселото мляко и разбъркайте добре.
Омесете само леко тестото, колкото да се събере на компактна маса. Прехвърлете го върху поръсен с брашно плот и с ръце го стиснете няколко пъти, така че да оформи топка. 

питки на тиган 2
Загрейте фурната на 200 ° C и сложете в нея тигана за 10-тина минути да се загрее.
Разточете тестото на кора с дебелина 2,5 см и изрежете с чаша или кръгла формичка питки. Останалото тесто отново съберете на топка (без да месите). Отново разточете и изрежете питки. Процедирайте така, докато свърши тестото. 

питки на тиган 3

питки на тиган 4
Извадете тигана от фурната и подредете вътре питките една до друга. Ще чуете приятно съскане в тигана :)

питки на тиган 5
Сложете ги обратно във фурната на 200 ° С и печете в продължение на около 15 минути, до златисто-кафяво.
Разтопете 2 супени лъжици масло, намажете изпечените питки с него и ги върнете във фурната за още 1 - 2 минути. Извадете ги и ги поднесете с добавка по ваш вкус.

питки на тиган 6

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft