Ето защо по света обожават торта Карпатка - еклерово тесто и перфектният пухкав крем! Истински шедьовър на десертите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето защо по света обожават торта Карпатка - еклерово тесто и перфектният пухкав крем! Истински шедьовър на десертите:
Ето защо по света обожават торта Карпатка - еклерово тесто и перфектният пухкав крем! Истински...
16121
Ето защо по света обожават торта Карпатка - еклерово тесто и перфектният пухкав крем! Истински шедьовър на десертите:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този вкусен полски десерт, който носи необичайното име Карпатка  се приготвя от два листа парено тесто , намазани с вкусен крем. Лесна за приготвяне и много вкусна торта ! Много напомня на вкус на любимите на всички еклери - пухкава и нежна консистенция с много крем. Ето и рецептата за разкошната Крем-торта от парено тесто :

Торта Карпатка

Продукти:

Крем:

2 яйца

150 г захар

60 г царевично нишесте

500 мл прясно мляко

Тесто:

100 мл вода

100 мл прясно мляко

щипка сол

80 г масло

120 г обикновено брашно

3 яйца

160 г масло

ванилова захар

торта Еклер

Приготвяне:

Сложете яйцата в тенджера, добавете захарта.

Разбийте заедно с царевичното нишесте.

Сега добавете млякото в тенджерата и варете на среден огън, докато кремът се сгъсти.

След това изсипете крема в купа, покрийте със стреч фолио и оставете да изстине.

Междувременно изсипете водата и млякото за тестото в тенджера, добавете маслото и солта и загрейте на среден огън, като бъркате непрекъснато, и ги оставете да се разтворят.

Когато маслото се разтопи, добавете пресятото брашно наведнъж.

Загрейте тестото за около 1-2 минути, като бъркате непрекъснато.

Трябва да се събере на топка.

Оставете тестото да изстине леко и разбийте едно по едно яйцата в тестото, докато се поемат напълно.

Вземете две форми за печене с диаметър 20 см, застелете ги с хартия за печене и изсипете половината от тестото във всяка.

Печете на 200°C за около 10-15 минути.

Междувременно разбийте мекото масло с ваниловата захар до гладкост.

Постепенно добавете охладения крем към маслената маса.

Сега просто съединете изпеченото тесто с крема.

Сложете един лист изпечено тесто в тортена чиния, нанесете крема и покрийте с другия блат.

Оставете в хладилник за поне 3 часа, за да стегне кремът.

Накрая се поръсва с пресята пудра захар и се сервира.

торта парено тесто

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft