Фар Бретон- непознатият френски десерт, който ще ви накара да се влюбите в него. Изключително лесен и лек шедьовър

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Фар Бретон- непознатият френски десерт, който ще ви накара да се влюбите в него. Изключително лесен и лек шедьовър
Фар Бретон- непознатият френски десерт, който ще ви накара да се влюбите в него. Изключително...
631119
Фар Бретон- непознатият френски десерт, който ще ви накара да се влюбите в него. Изключително лесен и лек шедьовър
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Фар Бретон е любим френски десерт. Той е слабо популярен у нас.

Веднъж след като го пробвате обаче, неминуемо ще потърсите рецептата за приготвяне на този шедьовър. А тя е изключително лесна. Фар Бретон е великолепен и лек десерт, който бър/undefined зо ще се превърне в любим на всички у дома. Ето как да си го приготвите:

 

Фар Бретон

Необходими продукти : 2 ч.ч. прясно мляко, 3 големи яйца, 1/2 ч.ч. захар, 5 с.л. разтопено и охладено краве масло, 2 ванилии, 1 щипка сол, 3/4 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. сушени сливи, 1/2 ч.ч. вода, 1/3 ч.ч. стафиди, 1/4 ч.ч. бренди или ром, пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне : Яйцата се разбиват леко със захарта. Бавно се добавят млякото, маслото, ванилията и солта. Сместа се разбърква добре, след което се прибавя брашното. Разбърква се наново. Получената смес се оставя да престои в хладилник най-малко три часа. Оптималният вариант е една нощ.

Сливите, стафидите и водата се слагат в подходящ тиган. Готвят се около 10 минути на средна температура. След това се добавя брендито и се фламбира. Плодовете се вадят и се оставят в подходящ съд, докато се охладят.

Малка тавичка се застила с хартия за печене. Намаслява се и се поръсва с брашно. Стените на тавичката по същия начин се намазват с масло. Готовата смес се вади от хладилника и се разбърква добре. Изсипва се в тавата и се разстила. Отгоре се подреждат плодовете.

 

Фар Бретон се пече на средната решетка в предварително загряна фурна до получаване на златист цвят. Проверява се с чист нож – когато се забие в средата, трябва да излезе чист.

Готовият десерт се охлажда и се поръсва с пудра захар.

В оригиналната рецепта за Фар Бретон се ползват сушени сини сливи. Но даже да не разполагате с такива, не се притеснявайте – подходящи са всякакви сушени плодове. Сред най-подходящите са сушените кайсии.

Някои пекат десерта, като първо наредят фламбираните плодове, а след това излеят тестото. Разлика във вкуса няма.

Сладкишът се разрязва, след като се охлади добре на стайна температура. Някои предпочитат да го консумират топъл. Поръсването с пудра захар не е задължително. За обогатяване на вкуса в рецептата могат да се добавят и 50 г филирани бадеми.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft