Фар Бретон е може би най-изисканият сладкиш със сини сливи! В този сладкиш има нотки на френската кухня: както деликатният вкус, така и необичайният начин на готвене дават произхода на този десерт.
Такава почерпка може да се сервира дори вместо торта на празник !
Съставките
Яйце 3 бр
мляко 300 мл
захар100 g
Екстракт от ванилия 0,25 ч.л.
сол 1 щипка
масло 5 супени лъжици
Пшенично брашно 1 пакет
сушени сливи 250гр
стафиди 250гр
черен чай
подготовка
Използвайте блендер, за да смесите яйцата, млякото, екстракта от ванилия, солта, разтопеното масло и захарта и изсипете пресятото брашно на части. Покрийте купата с тестото с фолио и изпратете в хладилника за 3 часа, може и през нощта.
Измийте стафидите и сините сливи, залейте с горещ чай.
Равномерно разпределете стафидите и сините сливи, отстранени от течността.Поставете тортата във фурната, предварително загрята до 190 градуса, за 50-60 минути. Проверете готовността на печене с клечка за зъби. Охладената торта обикновено се поръсва с пудра захар и се сервира с лъжичка сладолед . Човек би искал да отрежете парче от тази сладост и да се настаните удобно в креслото си, докато пие прясно сварения си чай ...