Всички, които я опитаха, я похвалиха много, а моята приятелка каза: "Когато я опитах тази торта, небцето ми направо ликуваше - проста и толкова вкусна, не съм яла нещо подобно напоследък." Всички я смятаха за много сложна за приготвяне, защото изглежда бомбастично, но напротив, процедурата е много лесна и ви трябват само няколко съставки.
Още докато приготвях фееричната торта Баунти децата нямаха търпение да стане готова и хапнаха малко от крема. Страхотна рецепта, когато искате да си спестите цапането на много съдове и да не чакате дълго. Това е правилният избор! Ето какво ви трябва, за да си приготвите най-лесната и ароматна торта Баунти :
Феерична торта Баунти
Продукти:
3 яйца
80 г захар (3 големи лъжици)
80 г брашно
20 г какао (2 големи лъжици)
50 мл прясно мляко (3,5 големи лъжици)
30 мл олио (3 големи лъжици)
щипка сол
1 малка чаена лъжичка бакпулвер
За кокосовия крем:
200 мл прясно мляко (1 чаша)
100 г масло
80 г захар (3 с.л.)
250 г кокосови стърготини
100 г кондензирано мляко (3,5 големи с.л.)
За глазурата:
80 мл неутрална сметана
100 г шоколад
Използвайте мляко или неутрална сметана за напояване
Приготвяне:
Трите яйца се счупват в купа, поръсват се с щипка сол и се добавя захарта. Разбийте с миксер, докато съставките се обединят и се образува фина кремообразна смес, която трябва да е течна и гладка. Трябва да биете в една посока за 5-7 минути.
Добавете олиото, млякото и продължете да разбивате, като постепенно увеличавате силата на миксера. През сито добавете останалите сухи съставки: брашно, бакпулвер и какао, след което продължете да бъркате с шпатула, докато сместа се изравни до гладка и фина консистенция.
Изсипете сместа във форма с диаметър 18 см или с подобен размер, предварително застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. Преди да поставите формата върху тавата за печене, леко я чукнете отдолу, за да освободите излишните мехурчета въздух, натрупани на дъното на формата.
Междувременно пригответе крема: в касерола сложете захарта, млякото, маслото и кондензираното мляко. Разбърква се с шпатула и се поставя на котлон със средна температура, за да се сгъсти плънката с постепенно разбъркване. Когато започне да завира, добавете кокосовите стърготини и варете още 2-3 минути на ниска температура.
Охладете крема преди сглобяване на тортата. Изпеченият блат трябва да се охлади, след което го разрежете на три равни части, напречно. Първата кора се поставя във формата, където първоначално сте я пекли, необходим е само рингът, а отдолу трябва да има чиния. Около ринга може да поставите хартия за печене, за да не залепне.
Кората се напоява с 1 супена лъжица прясно мляко или неутрална сметана, а след като я поеме, се добавя половината от охладения крем и се разпределя равномерно по повърхността. Отгоре се слага втората кора, отново се напръсква с мляко и се залива с останалия кокосов крем.
Накрая се слага третата кора, напоява се с малко мляко и се глазира с шоколадовата глазура от шоколад и мляко. Глазурата може да приготвите на водна баня или директно на котлона, но преди това сложете тортата да стегне в хладилника за 2-3 часа, покрита с фолио.
Преди глазиране отстранете ринга от формата и хартията за печене.
Да ви е сладко!