Хрупкава и сладка - кой може да устои на този първокласен десерт?
За блата:
Разбийте белтъците с осемте лъжици захар. След това добавете брашното и бакпулвера. Разбърквайте с дървена лъжица, за да не спаднат белтъците. След като получите хомогенна смес, добавете смлените ядки. От тестото изпечете кора в тава, покрита с хартия за печене.
За крема:
Сварете млякото и пригответе пудинга ванилия според указанията на опаковката, добавяйки му 200 гр. захар. Когато се охлади, добавете маргарина и разбийте хубаво с миксер. Разделете пудинга на 2 части. В едната част добавете натрошените вафлички, а в другата - разтопения шоколад.
Последователност на подреждането на тортата: кора, крем от вафлички, шоколадов крем.
С разбитата сметана намажете тортата отгоре и Украсете по желание.