Фекас - бадемови бишкоти по марокански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Фекас - бадемови бишкоти по марокански
Фекас - бадемови бишкоти по марокански
admin
Добавена от: admin
4830
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

750 г брашно
250 г пудра захар
3 бр. яйца
100 г масло, меко
100 мл олио
200 г бланширани бадеми
150 г стафиди или друг сушен плод, нарязан на ситно
настъргана кора от 1 бр. лимон
настъргана кора от 1 бр. портокал
1/2 ч.л. сол
15 г бакпулвер

Фурната се загрява на 180 С (с вентилатор на 160). Брашното се смесва със солта и бакпулвера и се пресява. В купа се разбиват яйцата със захарта. Маслото се разбива, като при биенето му се долива олиото на тънка струя. Продължава да се бие, като се доливат яйцата. В получената смес се слагат бадемите, стафидите и корите на лимона и портокала. Бърка се с тел и постепенно се слага брашното. Накрая се измесва с ръце. Оформят се три рула, дебели около 4 см. Слагат се в тава и се пекат 20 минути. Покриват се с кърпа и се оставят да престоят 2-3 часа. Нарязват се на филийки по диагонал, с дебелина около 1 см, които се нареждат в тава и се запичат отново за 5-6 минути, да станат златисти.

Бисквитите, съхранявани на сухо, имат трайност поне 5-6 месеца. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft