Старовремска торта с дребни промени, сочна, вкусна, с неустоим аромат... Не пропускайте тази рецепта, наистина си заслужава! Ето необходимите продукти за Феноменалния сочен сладкиш с какао и орехи :
Сочен сладкиш с какао и орехи
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
- 3 яйца
- 150 гр.
ЗА ШОКОЛАДОВИЯ СОС:
- 400 мл вода
- 2 супени лъжици какао
- 4 супени лъжици захар
ЗА УКРАСА:
- орехи, количество по желание
- 200 мл сладка сметана
- 150 г шоколад за готвене
ПРОЦЕДУРА:
В дълбока купа се слагат три яйца, 150 гр. захар и 1 ванилова захар, след което се разбиват с миксер, докато захарта се разтопи хубаво и яйцата побелеят. След това при непрекъснато разбиване се добавят 200 мл мляко и 200 мл олио. Накрая добавете 15 супени лъжици брашно (пресято), 1 пакетче бакпулвер (10 г) и 2 супени лъжици какао на прах.
Разбъркайте с телена бъркалка до получаване на гладка смес. Тава с размери 20х30 см се намазва добре с масло, след което се изсипва готовата смес в нея и се заравнява. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути (проверява се с клечка за зъби). Изпеченият блат се оставя да изстине напълно, след което се набожда на няколко места, за да поеме по-лесно шоколадовия сироп.
За сиропа: в тенджера се слагат 400 мл вода, 2 с. л. какао, 4 с. л. захар и се загряват при непрекъснато бъркане, докато заври, около 1 минута. Студената торта се залива равномерно с горещия сироп, а отгоре се поръсва със ситно смлени орехи.
За ганаша: загрейте на слаб огън 200 мл сладкарска сметана и 150 г шоколад за готвене. Разбъркайте, докато се разтопи, след което изсипете ганаша върху тортата. Оставете тортата в хладилника да се охлади добре преди сервиране. Можете да видите подробности за процедурата във видеото: