Лятото ни носи радост в много форми, а една от тях са прасковите. Сочни и вкусни, вероятно всички ги имаме в хладилника, а и как иначе - тези вкусни плодове не само освежават, но съдържа само 60 калории!
За тази рецепта ще ви бъдат необходими 5 съставки и само на 30 минути , а резултатът е фантастичен тарт с праскови, който чудесно върви в комбинация с кафе или чай.
Не трябва да сте професионалист в кухнята, защото рецептата е проста, просто трябва да имате желание.
Необходими съставки:
- 1 пакет бутер тесто
- 3 големи праскови
- 1 яйце
- пудра захар
- 1 супена лъжица лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 220 градуса.
2. Нарежете прасковите и ги смесете със сока от лимон в малка купа.
3. Поставете бутер тесто върху хартия за печене. Бавно и внимателно оформете с нож ръбове на тестото на разстояние от около 2,5 cm от краищата навътре, но внимавайте да не прережете тестото. Минете цялата повърхност на бутер тесто с върха на вилицата с леко натискане.
4. Разбийте яйцата с две чаени лъжички вода. Нанесете сместа върху краищата от тестото.
5. Печете в предварително загрята фурна 15-17 минути или докато тартът стане златист на цвят.
6. След като се охлади, поръсете с пудра захар и нарежете.