Феноменални постни сармички с орехи - по-вкусни са от тези с мръвка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Феноменални постни сармички с орехи - по-вкусни са от тези с мръвка!
Феноменални постни сармички с орехи - по-вкусни са от тези с мръвка!
2318
Феноменални постни сармички с орехи - по-вкусни са от тези с мръвка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Показвали сме ви какви ли не рецепти за сармички - с кайма, със свинско, пилешко месо, както и много варианти на постни сарми - с ориз, булгур, боб и пр.

Днес обаче ще приготвим заедно най-вкусните постни сарми - можете ли да предположите какво има в плънката? Оказва се, че тайната на уникалните безмесни сарми е в орехите - така че опитайте непременно нашите орехови сармички :

Постни орехови сармички

Продукти:

1 глава кисело зеле или 2 по-малки (около 2 кг общо тегло)

4-5 малки глави лук

1 чаша ориз

2 чаени лъжички червен пипер

10 г смлян червен пипер

2-3 г зърна черен пипер

200 г смлени орехи

Счукана сушена чушка

2-3 дафинови листа

1 супена лъжица брашно

Приготвяне:

1. Отделете листата зеле от главата и отстранете дебелата жилка в средата на листа. Ако зелето е твърде кисело или прекалено солено, изплакнете го в няколко води.

2.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещено олио. Посолява се, но в зависимост от това колко е солено зелето. След това се добавя почистеният и измит ориз и се запържва. Бъркайте, за да не загори. Добавя се една чаена лъжичка червен пипер и се запържва още малко, след което се сваля от огъня. След това добавете черен пипер, смлени орехи и сушена чушка (люта или сладка, по ваш вкус).

3. Поставете листа кисело зеле в лявата си длан. В средата на листа се слага по една лъжица от плънката, прегъва се откъм дългата страна на листа, така че да стигне до средата. Направете същото и с другата страна, след което навийте листа, като започнете от долната страна към горната.

4. Сармите се приготвяк най-добре в глинен съд или в тенджера с дебело дъно. На дъното на тенджерата се слага олио, след което се нареждат зелеви листа, след което се редят сармите в кръг. Отгоре ги покрийте с цели зелеви листа, а между тях сложете дафинови листа и няколко зърна черен пипер.

Залейте с гореща вода и варете на ниска температура до омекване на зелето, като от време на време доливате още малко гореща вода, ако е необходимо.

5. Накрая направете запръжка и залейте сармите с нея. Оставете да покъкрят още малко или запечете във фурната.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft