Тези домашни бонбони ми направиха силно впечатление с вкуса и лекотата на приготвяне. Опитайте, няма да съжалявате! Нарекох ги Пудинг-топчета , защото се приготвят с готов инстантен пудинг, а вкусът им надминава купешките бонбони. Ето лесната рецепта:
Пудинг-топчета - разкошни домашни бонбони
Продукти:
2 опаковки шоколадов пудинг (с варене)
1 жълтък
2 супени лъжици ром
2 супени лъжици вода
50 г пудра захар
50 г масло или маргарин
Кокос, смлени лешници, смлени орехи или друго по ваш вкус
Приготвяне:
Разбийте с бъркалка пудрата захар с жълтъка, рома и водата. Варете тази смес на водна баня, докато бъркалката започне да оставя следа в купата, докато бъркате.
Щом се загрее, добавете маслото и пудинга (за да не е необходимо да варите пудинга отделно).
Разбъркайте добре с бъркалка, сместа е доста лепкава, но така трябва да бъде.
Оставете в хладилника за около час и половина, след което оформете топчета.
Много лесно се оформят, ще видите, няма проблем. След това можете да ги оваляте в кокос, смлени лешници или каквото ви харесва.
От тази смес излизат около 20 топки, което означава, че следващия път със сигурност ще направите двойна доза, защото са вкусни!