Тирамисуто е шедьовърът на италианската кухня, който дава онзи незабравим завършек на всеки обяд или вечеря. Днес ще ви изненадаме с една есенна версия на Тирамису с тиква , която ще стопли приятно и небцето и душата ви в прохладните есенни вечери! Запишете си съставките за нашето Есенно тирамису с тиква , защото ще го приготвяте често:
Есенно тирамису с тиква
Необходими съставки:
- 450 грама тиква
- ½ чаша светлокафява захар
- ¾ чаена лъжичка смлян джинджифил
- ¾ чаена лъжичка смляна канела
- ¼ чаена лъжичка сол
- настъргано индийско орехче
- 1 и ½ чаши маскарпоне
- 4 супени лъжици кристална захар
- 2 и ½ чаши сладка сметана
- 2 чаши сварено кафе, охладено
- 200 грама бишкоти
- настърган черен шоколад
- какао и джинджифил за украса
Начин на приготвяне:
1.
2. В друга купа разбийте свареното кафе с 2 супени лъжици захар. Потопете бишкотите от двете страни в кафеената смес и ги наредете на един слой във формата. Разстелете тиквената плънка и наредете още един слой бишкоти. Повторете процедурата още 5 пъти. Оставете тортата да престои една нощ в хладилника.
3. В голяма купа разбийте останалата сладка сметана с две супени лъжици захар. Нанесете получената хомогенна смес върху тирамисуто и украсете с настърган шоколад и джинджифил.
Да ви е сладко!