Тази Шоколадова Фереро-торта се приготвя много бързо с вкусен шоколадов крем , който още горещ се излива върху шоколадови бисквитки. Опитайте, бързо и вкусно е, а ето какво ви трябва, за да впечатлите всички с рецептата:
Шоколадова Фереро-торта
Продукти :
1 литър прясно мляко
3 супени лъжици какао
6 супени лъжици царевично нишесте
150 г захар
100 г шоколад
400 г какаови бисквитки
50 г масло
200 г шоколадова глазура с лешници (може и обикновена, като добавите запечени натрошени лешници)
Приготвяне:
В тенджера се слагат 1 литър мляко, 3 супени лъжици какао, 6 супени лъжици нишесте, 150 г захар и 100 г натрошен шоколад. Загрейте на слаб огън, като бъркате непрекъснато, докато съставките се разтопят и съединят в гладка смес без бучки.
Варете сместа, докато се сгъсти като пудинг. Кремът не трябва да се оставя да изстине. В средно голяма форма наредете един слой какаови бисквитки, разпределете равномерно една четвърт от горещия крем върху тях и заравнете.
Отгоре наредете нов слой бисквити и повторете процедурата, докато имате материал, тоест подредете трети и четвърти слой бисквитки, върху които също трябва да нанесете крем, а върху петия слой не мажете крем.
Бисквитите, които ще използвате, могат да бъдат шоколадови, тоест какаови, но могат да бъдат и обикновени, по ваш вкус. Какаовите бисквитки дават приятен шоколадов ефект. Също така не трябва да ги накисвате в мляко, защото от топлия крем ще омекнат хубаво.
За глазурата: в купа сложете 50 г масло и 200 г шоколад с лешници. Може да използвате и обикновен шоколад, а след това добавете лешниците към глазурата. Разтопете шоколада на слаб огън, след което залейте тортата с глазурата и разнесете равномерно.
Оставете тортата да почине в хладилник за час, за да стегне и изстине, след което я нарежете и сервирайте.
Да ви е сладко!!