2-3 чаши броколи, нарязани на хапки
450 гр. фетучини (използвайте оризови, без глутен)
Зехтин
2 чаши готварска сметана
2/3 чаша бяло вино
6 скилидки чесън (ситно нарязан)
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
400 гр. почистени и обелени скариди (ако използвате замразени скариди, ги размразете с хладка вода за няколко минути)
2 с.л. ситно нарязан магданоз
Сол
Сложете голяма тенджера с вода и 1 с.л. сол на котлона и оставете да заври. Бланширайте броколите във вряща вода за около минута. Отстранете ги от котлона, прецедете и полейте със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Оставете ги настрана. Пригответе пастата в голяма тенджера с вряща вода, като спазвате указанията на опаковката, или до готовност (но без да се разварява). Прецедете готовата паста и сложете малко зехтин, за да предотвратите залепването на фетучините. Докато приготвяте пастата, смесете сметаната, виното, чесъна и черния пипер в голям тиган и оставете да покъкри на силен огън. След това намалете на средна температура и оставете да се повари за около 7-10 минути, или докато сосът се сгъсти. Прибавете скаридите и оставете за още 2-3 минути, или докато скаридите порозовеят от всички страни. След това добавете броколите и магданоза към скаридите. Готовата смес се разбърква с фетучините и се сервира, докато са топли.