Филе Миньон със сос Балсамико
22 Декември 2011
15598
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 пържоли
1/2 ч. л. прясно смлян черен пипер
сол на вкус
1/4 чаша балсамов оцет
1/4 чаша сухо червено вино
Двете страни на пържолите се поръсват със сол и пипер.
Незалепващ тиган се загрява на средна температура. Пръжолите се поставят в тигана и се готвят по минута на страна. Температурата се намалява до ниска и се добавят балсамовия оцет и виното. Тиганът се покрива и се готви още 4 минути, като от време на време се поливат със соса пържолите при обръщането.
Готовите пържоли се поставят в отделни чинии за сервиране. Върху всяка се полива по една супена лъжица глазура и се сервират веднага.
Поднасят се със задушени зеленчуци или прясна салата (според сезона)
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари