Този крем сладкиш с плодове е необичайно лек и нежен. Фин вкус, приятна текстура и божествен аромат - това са първите усещания, които докосват сетивата ви.
Фин плодов сладкиш с извара
Продукти:
За тестото:
4 яйца
1 пак. масло (125 г)
1 ч.ч. захар
200 гр. брашно
1 пак. бакпулвер
1 пак. ванилена захар
8 сини сливи
1 праскова
За плънката:
125 гр. извара
125 гр. крема сирене
5 с.л. пудра захар
1 яйце
1 ванилия
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
За тестото разбийте маслото, престояло на стайна температура, със захарта на пухкав крем. Добавете последователно едно след друго яйцата. Постепенно прибавете и брашното, пресято с бакпулвера, и накрая ванилията. В друга купа разбийте изварата и крема сиренето заедно с пудрата захар. Прибавете едно яйце и ванилията.
Пригответе си форма за торта с пръстен (диаметър 26 см), като поставите хартия за печене, която да покрие дъното и да има изправена част по стената. Изсипете половината от сместа за тестото. Върху него като купчинки на 7-8 места сложете със супена лъжица от сместа с изварата. Нарежете прасковата на тънки резенчета, а сините сливи нарежете на четвъртинки по дължината. Между купчинките от крем сирене разпределете половината от нарязаните плодове. Повторете, като първо отново сипете купчинки тесто, пак купчинки от крема и накрая останалите плодове. Сложете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете за около 40 минути с вентилатор до суха клечка.
Охладения сладкиш извадете от формата и поръсете с пудра захар.