Този деликатният сочен ябълков сладкиш се приготвя много лесно. Дори начинаещ в кухнята няма да има проблеми с лесната рецепта - 10 минутки и всичко е готово! Ето как се прави Ябълкова шарлотка без миксер :
Ябълкова шарлотка без миксер
Продукти:
5 яйца
300 гр. захар
1 пак.
1/4 ч.л. сол
1 пак. бакпулвер
2 ч.ч. брашно (300 г)
1 кг ябълки
200 гр. масло
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, добавете ванилията, солта и бакпулвера.
Разтопете маслото до много мека консистенция и добавете към сместа.
Смесете всичко с брашно до гладка смес.
Обелете ябълките и ги нарежете на тънки филийки. След това ги добавете в сместа и внимателно разбъркайте.
Изсипете тестото с ябълките в в тавичка, застлана с хартия за печене и намазана с масло.
Шарлотата се пече във фурна, загрята до 160 градуса за 45 минути.
Изчакайте да се охлади и след това извадете от формата.
Това е всичко, да ви е сладко!