Фина ябълкова шарлотка за 10 минути без миксер! Сочна, ароматна и неустоима:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Фина ябълкова шарлотка за 10 минути без миксер! Сочна, ароматна и неустоима:
Фина ябълкова шарлотка за 10 минути без миксер! Сочна, ароматна и неустоима:
3219
Фина ябълкова шарлотка за 10 минути без миксер! Сочна, ароматна и неустоима:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този деликатният сочен ябълков сладкиш  се приготвя много лесно. Дори начинаещ в кухнята няма да има проблеми с лесната рецепта - 10 минутки и всичко е готово! Ето как се прави Ябълкова шарлотка без миксер :

Ябълкова шарлотка без миксер

Продукти:

5 яйца 

300 гр. захар

1 пак.

ванилия

1/4 ч.л. сол

1 пак. бакпулвер

2 ч.ч. брашно (300 г)

1 кг ябълки

200 гр. масло

Приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта, добавете ванилията, солта и бакпулвера.

Разтопете маслото до много мека консистенция и добавете към сместа.

Смесете всичко с брашно до гладка смес.

Обелете ябълките и ги нарежете на тънки филийки. След това ги добавете в сместа и внимателно разбъркайте.

Изсипете тестото с ябълките в в тавичка, застлана с хартия за печене и намазана с масло.

Шарлотата се пече във фурна, загрята до 160 градуса за 45 минути.

Изчакайте да се охлади и след това извадете от формата.

Това е всичко, да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft