Фини бадемови сладки
14 Декември 2012
20808
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Вземаме 200 г прясно масло и с помощта на дървена лъжица трием, докато маслото стане на пяна. Прибавяме 2 яйца, 125 г счукана захар, 100 г бадеми, които сме попарили предварително в гореща вода, обелили сме и сме счуквали на дребно. Прибавяме настъргана кора от 1 лимон, ½ кг брашно и едно пакетче ванилия. От тези продукти омесваме меко и еластично тесто. Тестото разточваме на лист подобно на тесто за юфка и го изрязваме с желани от нас формички. В намазана с масло тава нареждаме получените бисквити, намазваме ги с разбито яйце и ги печем в умерена фурна, докато придобият леко зачервен цвят. Готовите сладки може да поднесем поръсени с пудра захар или украсени с глазура или шоколад.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари