1 и 1/2 ч.ч. смлени бадеми
1 и 1/2 ч.ч. пудра захар
2-3 с.л. розова вода или вода от портокалов цвят
няколко капки ванилов или портокалов екстракт по желание
250 г качествен шоколад по избор
за декорация - какао на прах, кокосови стърготини, натрошени ядки
Смлените бадеми се запичат в разлат съд на 220 С около 10 минути. Внимава се да не изгорят и се разбъркват от време на време. Пресява се пудрата захар и се смесва с бадемите и розовата вода, до получаване на гъста маса. Оформят се топченца. Стопява се шоколада на водна баня и се оставя да се поохлади. Слага се шоколад на дланта и всяко топче се оформя още веднъж, като се и намазва с шоколад. Въпрос на вкус е колко да е плътно покритието. Оставят се да позасъхнат, преди да се овалят в крайният продукт - какао, пудра захар, ядки, кокос. Оставят се за около час в хладилник.