250 г тъмен шоколад
1/3 ч.ч. сметана с 35% масленост
1/4 ч.л. чили на прах или лют червен пипер
канелена захар
Начупеният шоколад и сметаната се слагат в огнеупорен съд, който се поставя над тенджера с вряща вода без да докосва водата (на пара). Разбърква се добре докато шоколадът се разтопи и сместа стане еднородна. Съдът се сваля от парата и се добавя чилито, разбърква се, покрива се с фолио и се слага в хладилник за 2 часа, като от време на време се разбърква. Покрива се дъното на тавичка с готварска хартия. От шоколадовата смес се загребва с лъжичка и се правят топченца, които се слагат в тавичката. Шоколадовите топченца се оставят в хладилник да се стегнат. Изваждат се и се заглаждат с ръце, след което се овалват в канелената захар. Държат се в хладилник преди сервиране.