Фински рибен хляб

вход през zajenata.bg
Фински рибен хляб
admin
Добавена от: admin
3791
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 ч. ч. брашно
100 г масло
200 мл ледена вода
1 ч. л. сол

за плънката:
500 г рибно филе
150 г бекон, нарязан на ситно
1 глава лук, нарязан на ситно
1 с. л. олио
2 с. л. сметана
2 твърдо сварени яйца
сол и черен пипер на вкус

за намазване:
1 яйце
2 с.л. масло

Брашното, солта и маслото се стриват на трохи. Прибавя се водата. Оформя се тесто, което се слага за 30 мин. в хладилника.
Рибата се нарязва на много ситно или се смила. Лукът се запържва в олиото, заедно с бекона. Прибавя се рибата. След 2-3 мин. се отстранява от огъня и се разбъркват лучената смес, сметаната и нарязаните яйца. Всичко се подправя със сол и черен пипер.
Тестото се разделя на две части, които се разточват на листи с дебелина 5 мм. Плънката се слага върху едната половина и се захлупва с другата. Краищата се прищипват.
Хлябът се намазва с яйцето и се слага да се пече в намазана тавичка с масло около 50 мин. на 180° С. Когато е готов, се намазва с маслото и се завива с кърпа. Сервира се топъл.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft